Loading images...
  • ...på rätt väg till en optimalt välmående hud och ett gott välbefinnande för kropp, själ och sinne...

 

Injektionsbehandlingar med Botox och Juvéderm-filler

genom leg. specialistsjuksköterska Anders Franzén

Från Face Facts i Växjö - En av de främsta och med lång erfarenhet inom estetisk injektionsteknik 

                      

 

Anders Franzén är legitimerad sjuksköterska och har de senaste 15 åren varit produktspecialist för diverse olika läkemedelsföretag.

De senaste snart 10 åren har han jobbat som produktspecialist och injektions tränare av botox och fillern Juvederm.

Där har han skaffat sig många goda erfarenheter om olika sätt att behandla rynkor och volymförluster. Hans rikedom av kunskaper har han skaffat sig både genom kurser på internationella kongresser och genom utbildningar i både Sverige och utomlands. Kurserna har varit både inom Botox och Juvederm där man har fått lära sig att kombinera dessa produkter för att få ett bra kosmetiskt resultat.

I hans arbete som produktspecialist samt med hans erfarenheter och skicklighet har han också hållit injektionsträningar kontinuerligt på de flesta kliniker i södra Sverige men även i Danmark och Finland. Där har han lärt ut och visat de senaste teknikerna inom de olika behandlingsområdena. Under dessa år har han också hunnit skaffat sig ett nära samarbete med de främsta injektörena i Sverige och ett flertal internationella.

Anders mål med en behandling är att hitta en bra balans mellan kundens ålder och utseende och därmed uppnå ett harmoniskt naturligt och vackert resultat. 

 

 

 

 

Botox

för pannrynkor, "argrynkan" mellan brynen, runt ögonen m.m.

Botox är ett naturligt förekommande protein som finns i flera olika former. De mest kända är Botox med syskonen Vistabel, Dysport, Assalure samt Xeomin. Vid behandling injiceras en ytterst liten mängd i de muskler som gör att rynkorna syns när du till exempel rynkar pannan. Injektionerna medför att nervsignalerna tillfälligt inte når muskeln, vilket gör att den slappnar av och huden slätas ut.

En genomsnittlig botoxbehandling tar bara tio minuter och de flesta kan genast återgå till normala aktiviteter. I den mån biverkningar förekommerså är det milda eller måttliga. Till exempel kan det tillfälligt uppstå en svag huvudvärk. 

Botolinum-toxin

Den verksamma beståndsdelen i Botox och övriga botox-preparat är Botolinum-toxin. Botolinum-toxin orsakar en sorts muskelavslappning. Genom injektion av ämnet kan man begränsa aktivitet och funktioner i valda delar av kroppen. Detta är nyckeln till alla botox-produkters framgång. Det talas ofta om Botox som ett nervgift eller på annat sätt farligt preparat med stora risker. Detta är dock inte sant. Visst kan Botox vara farligt i extrema doser men på det sätt det hanteras och används inom den svenska skönhets- och sjukvården är riskerna i praktiken mycket små.

 

 

Juvéderm - Filler

för läppar, kinder, nasolabialveck, mungipan, näsa, haka, under ögonen m.m.

 Fillers fungerar så att de rekonstruerar och förbättrar struktur i läppar, kinder, ojämnheter under ögonen och näsa. Alla delar i ansiktet kan återskapas till en naturlig yngre volym och struktur. En av de rekommenderade filler-produkterna är en filler-gel som injiceras i huden i små mängder. Det verksamma ämnet i produkten är baserad på en hyaluronsyra som liknar kroppens egen hyaluronsyra. 

 Juvéderm - Den främsta rekommenderade, bästa kvalité och bästa hållbara fillern.

Hyaluronsyran i produkten vi använder är icke-animalisk, vilket innebär att risken för allergiska- eller överkänslighetsreaktioner är minimal. Juvéderm-fillern innehåller bedövningsmedlet Lidokain, vilket gör hela injektionsprocessen till en mindre smärtsam och mer behaglig upplevelse. Resultaten av en behandling med Juvedérm-filler är långvarig, utan att vara permanenta. Effekten av en behandling med just denna fillergel syns vanligen 6–12 månader och med vissa behandlingar ända upp till 18 månader.

 

 

 

Prislista

 

Botolinum - toxin

1 område - tex glabella (argrynkan), panna eller kråksparkar (ögon)  2 000 - 2500 kr beroende på dos

2 områden - tex glabella + pannan  3 500 kr

3 områden - glabella + pannan + kråksparkarna 4 500 kr

 

 Juvéderm - Filler

Juvéderm Voluma 1 ml - kinder, haklinje m.m.  4 000 kr

Juvéderm Volbella 1 ml - Läppar  3 500 kr

Juvéderm Volift 1 ml - Läppar, nasolabialveck m.m.  3 500 kr

Juvéderm Volift 0,5 ml - Läppar, nasolabialveck m.m.  2 500 kr

 

Konsultation - kostnadsfri

 

 

Hjärtligt välkommen att kontakta salongen för tidsbokning !!

 


 

För mer information och svar på Dina frågor kontakta gärna Anders:

www.facefacts.se

Telefon: 0703 - 63 00 79

E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.