Titel

 

 SKLEROTERAPI

 

Injektionsbehandling av ytliga blodkärl och ådernät på benen.

Detta genom leg. specialist sjuksköterska Anders Franzén med specialistkompetens och lång erfarenhet inom estetiska behandlingar och injektionsteknik.

 

 Skleroterapi av ytliga blodkärl

 

Störande ytliga ådernät och kärlbristningar på benen beror på en ärftlig benägenhet och ofta får man de första ådernäten i samband med en graviditet, de är röda eller blå i färgen beroende på tjocklek.

Ytliga blodkärl, kärlspindlar och ådernät är enkla att behandla med injektionsbehandling, Skleroterapi, där man injicerar ett läkemedel som täpper till de kärl man vill bli av med. När flödet i kärlen upphör förtvinar kärlen och försvinner. 

 

Enkel och smärtfri behandling men resultaten dröjer 

Varje kärl eller ådernät som behandlas med Skleroterapi behöver oftast 2 men ibland upp till 4 injektioner och endast en injektion kan göras per behandlingstillfälle. Detta innebär att en Skleroterapibehandling normalt sett innebär 2-4 besök och mellan varje besök bör det gå 2-4 månader. Själva behandligen är enkel och nästan helt smärtfri eftersom ämnet som sprutas in även innehåller ett bedövningsmedel. Hela besöket är normalt sett över på 30 minuter. Effekten av behandlingen kan ta allt ifrån någon månad upp till ett halvår att se, det kan därför vara en god idé att planera och vara ute i god tid om man vill ha resultat inför sommaren eller till någon resa.

 

Potentiella risker och biverkningar vid skleroterapi

Omedelbart efter en injektionsbehandling av blodkärl och ådernät blir kärlen röda för att därefter mörkna och sedan blekna bort. Man kan även få små svullnader, ungefär som myggbett och missfärgningar men dessa försvinner inom någon vecka. Även viss klåda och sveda kan förekomma i upp till ett par veckor. I sällsynta fall kan det uppstå pigmentfläckar runt det behandlade området, dessa brukar dock blekna bort med tiden. För att minska risken för pigmentförändringar bör du undvika att träna, basta och sola den första veckan efter din injektionsbehandling. Efter en injektionsbehandling är det bra att använda en stödstrumpa under några veckor för att öka blodcirkulationen och skynda på läkningen.

  

Vissa personer bör inte genomgå injektionsbehandling av kärl och ådernät

Vissa personer bör inte behandlas med Skleroterapi. Till dessa hör kvinnor som är gravida eller ammar, personer med mycket tunn och skör hud, diabetiker samt personer med svullna ben eller ökad risk för blodproppar. Den som inte kan genomgå en injektionsbehandling kan många gånger istället välja laserbehandling eller IPL.

 

Pris för skleroterapibehandling

Skleroterapi utförs med ett läkemedel som förvaras i en ampull, det är därför vanlig att priset sätts utifrån kostnaden för varje ampull som används. Om flera kärl behandlas vid samma tillfälle och med samma ampull blir priset per kärl lägre.

När du väljer klinik bör du inte vara allt för fokuserad på pris! God injektionsteknik och bra behandlingsplanering är nämligen viktiga faktorer för ett lyckat resultat utan biverkningar.

 

Vårt behandlingspris ligger från 2000 kr upp till max 3500 kr beroende på åtgången mängd läkemedel.

 

 

Välkommen med Din tidsbokning

för behandling eller kostnadsfri konsultation!

 

För mer information och svar på Dina frågor kontakta gärna Anders:

www.facefacts.se

Telefon: 0703 - 63 00 79

E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

blomma_o_vatten